vrijdag 18 april 2014

Pluizig haar?


Heb jij ook wel eens last van pluizig haar? Eigenlijk best wel vervelend.. Ik heb voor jullie een aantal tips op een rijtje gezet hoe je om kunt gaan met jou pluizige haren....





Oorzaak. 


De oorzaak van droog en pluizig haar is dat het haar meestal te weinig mineralen bevat, de haarschubben staan dan open en het haar verliest dan de voeding en bouwstoffen. Het haar is dan beschadigt door bijv: permanenten, verven enz.


Droog en pluizig haar houdt ook niet van föhns. De hitte droogt je haar uit, en door de luchtstroom kunnen klitten en pluizen veroorzaakt worden. Niet doen dus! Wil je toch je haar drogen met een föhn, doe dit dan nooit zonder beschermingsproduct in je haar! Het beschermt je haar dan tegen uitdroging, beschermingsproducten zijn bijna overal te koop bij de drogisten en of bij de kapper. Het beste is natuurlijk de producten van de kapper, vindt ik zelf :)


Voor het herstel van het haar dient het haar gevoed te worden met natuurlijke mineralen. Vervolgens moet de beschermende mantel van het haar hersteld worden zodat het haar de bouwstoffen niet meer verliest.



Tips tegen pluizig haar.

- Gebruik een vochtinbrengend haarmasker of speciale haarolie. Dit geeft je haar kracht en extra vocht.


Arganolie!
Arganolie kan je ook goed helpen om je haren er mooi glanzend en soepel uit te laten zien. Het is een erg natuurlijk middel. Helaas is arganolie niet erg goedkoop. Maar wat ook een goed alternatief is de andrelon oil en care lijn, het bevat Marokkaanse arganolie!

 

Haarmaskers!

Gebruik 1 keer per week een haarmasker! Je hebt haarmaskers die speciaal droog en pluizig haar tegen gaan. Haarmaskers zijn gewoon te koop bij de drogist in verschillende verpakkingen.



Kam je haar niet te vaak!

Als je je haren te vaak borstelt of kamt, beschadigd het sneller.




Slaap met je haren vast.
Slaap 's nachts het liefst niet met losse haren, hierdoor wordt je haar namelijk pluiziger. Neem het liefst een elastiekje zonder ijzertje en zet je haren vast in een staart, een knot, of een vlecht. Zo heb je minder pluizig haar de volgende ochtend, en heb je een klein beetje slag in je haar :)






Gebruik niet teveel shampoo!

Denk je dat het helpt om extra veel shampoo en/of conditioner te gebruiken als je haar droog en pluizig is? Dat is helaas niet waar. Het is juist andersom. Als je extra veel van de producten gebruikt dan droog je je haar uit, en wordt het nog pluiziger dan het eerst was! Neem dus een klein klein beetje shampoo ter grote van een 2 euro munt.


Wat gebruiken jullie tegen pluizig haar?




Dit waren de tips, ik hoop dat jullie er wat aan hadden :)






xx


1 opmerking:

Emma Sofie zei

Bedankt voor de goede tips!